Anoek en Silke in Oeganda

Hakuna Matata

Er waren eens... twee blanke (naieve?) jonge vrouwen met lange blonde haren afkomstig uit een klein landje 'overseas'. Op een dag besloten zij samen de grote wijde wereld verder te ontdekken...

Afgelopen week hebben wij Oeganda achter ons gelaten en zijn per bus de grens overgestoken naar Kenia. De reis van Nairobi naar Mombasa was behoorlijk 'Lion King'. Echter rondlopen in Mombasa had meer weg van 'Aladdin'. Mombasa is Afrikaans, maar toch ook niet. Arabische invloeden zijn duidelijk aanwezig. Dit komt terug in het straatbeeld: gesluierde vrouwen, mannen in mooie, lange gewaden en vele moskeeen. Het is jammer dat jullie ons hotel niet konden ervargen: gelegen direct naast een moskee, in een volledig islamitische wijk gesierd door prachtige met ducktape aan elkaar geplakte knalblauwe mosquitonetten... 24/7 worden al onze zintuigen intens geprikkeld, maar we hadden een balkon en het was een geweldige ervaring! Opvallend was dat wij ondanks alle drukte beter sliepen dan in Kampala.
Het aangewezen transportmiddel in Mombasa is de 'tuktuk', dit hebben wij uiteraard geprobeerd. Ook hier geldt; de ene 'chauffeur' is de andere niet... Bovendien waren wij in de havenstad van Kenia, gelegen aan de Indische Oceaan... Eindelijk!

Wink
Een prachtig strand, heerlijk warm zeewater en als kers op de taart... een dromedaris!

En toen was het sprookje nog niet uit. Gisteren zijn wij na een barre tocht; namelijk een lange, hobbelige reis met te veel mensen en kippen in 1 bus (behoorlijk 'Jungle Book', compleet met vele baboons!) aangekomen in het Paradijs. Het eiland Lamu is zo mogelijk nog sprookjesachtiger; een doolhof van smalle, witte steegjes waarin je op moet passen dat je niet omver wordt gelopen door 1 van de 3000 donkeys die op het eiland wonen. Op het eiland vind je een mix tussen de Arabische en de Swahili-cultuur. Iedereen spreekt je aan in het Swahili en helaas komen wij nog niet verder dan 'Jambo' en 'Hakuna Matata'.
Het gebrek aan wijn hier (islamitische achtergrond!) compenseren wij met diverse tropische vruchten: red bananas ('Madama, from Zanzibar!'), golden passion fruit, 'hotshots' (!?) en de mooiste mango's die we ooit hebben gezien!

In dit sprookje zijn wij dan ook beide getrouwd en wachten op onze 'husbands' die voor business in Nairobi verblijven. Anoek heeft al 3 kinderen, Silke nog maar 2...
Morgen gaan we op een 'dhow trip', in een klein zeilbootje de omgeving van het eiland verkennen, verse vis vangen en snorkelen.
Zo leefden wij nog lang en gelukkig... Heel vervelend allemaal!

Wink

Ten slotte willen we nog een succesverhaal met jullie delen. We hebben ons co-schap in Mulago afgesloten met een patient die mede door ons optreden een schotverwonding heeft overleefd. Het is dus mogelijk!

Take care, hakuna matata,

Silke en Anoek

Ps 1. Ons Keniaanse nummer is: +254787332121. Ook dit netwerk is helaas niet betrouwbaar, dus smsjes komen lang niet altijd aan... (Jullie kunnen ons deze periode tevens bereiken op +256753067293)

Ps 2. Aangezien wij beide onze studie zullen afronden in Groningen zijn wij vanaf heden op zoek naar een paleisje in deze mooie studentenstad. Voor 1 of 2 personen... wie biedt?!

Laughing

Ps 3. TIP: Mocht je denken dat je op het sprookjeseiland Lamu op een betrouwbare manier je haar kunt laten knippen, dan heb je het mis... Een hobby-schaar, 3 mannelijke kappers, heel veel lol en uiteindelijke enkele plukken haar van nog maar 3 cm later... kunnen we er gelukkig om lachten!

Ps 4. Negeer de vlek op de foto's, dit zit helaas in onze camera... TIA!

Reacties

Reacties

Naomi

Nou siss, het verbaast me weer eens dat wij echt zussen zijn hoor... die foto met de schaar?!?! Jij bent echt een held! Dat zou ik in geen miljoen jaar durven, haha! En ik hoop stiekem dat het kleine meisje op de foto een van jouw kindjes is, want die mag je van mij wel mee naar huis nemen, zo lief!!!! Ik ga hier nog even genieten van de zon, want mn temperatuurding geeft 23graden in Enschede aan :D Geniet! xoxo

mariska

hee girls, heel fijn om jullie vandaag even gesproken te hebben!! Het verschil noordzeestrand en Indische oceaan is groot! Wij hebben in 3 dagen de Noord-Hollandse kust gelopen, toch ook een hele ervaring op zich. De plannen voor het Zuid_Holandse vervolg zijn in de maak............. Geniet lekker daar meiden, na jullie spoed eisende hulp ervaringen in Kampala volop verdiend! Wij zitten nu bij opa aan het Texels bier (geen gebrek aan een alcoholische versnapering hier) en heerlijke haringen. :) Groeten van Dirk, opa en mij!!!!

JoJo

Hoi,

Geniet maar lekker van jullie mooie sprookje. Na hard werken en erg veel levenservaring opgedaan te hebben hebben jullie dit zeker verdiend. Het sprookje dat FC Twente voor de tweede keer achter elkaar kampioen wordt komt steeds dichter bij (FC Twente - PSV 2-0, 2x Theo Janssen). Anoek, misschien ben je net op tijd terug om dit mee te vieren. Heel veel plezier nog samen en tot gauw, groeten Jo en Jo

Jan

Hoi dames, Jullie maken wat mee!! Hier is het een stuk rustiger na een lang weekend in Londen. Gisteren prachtig weer met 22 graden en nu regent het zacht. De kikkerdril is omgevormd tot vele kleine dikkoppen. Buiten in de vijver 1 kikker gespot. Er staan nog verrassingen in de wacht voor een zeker persoon wiens naam wel genoemd mag worden en die heel snel jarig is. Gisteren is de voortent weer opgezet in Haaksbergen en het seizoen kan dus weer beginnen!
Heb veel plezier en pas op elkaar. xxx

Dirk

Er waren eens....... zo beginnen vele verhalen, echter die van jullie is waar! en het einde is nog niet in zicht (optimistisch blijven he). Potverdikke wat zien jullie veel en maken jullie veel mee. Wij hebben net een aantal dagen ook op het strand gelopen maar geen kameel en ook geen dromedaris. Enne wat betreft de sprookjes verhalen van JoJo, ik hoop dat het sprookje in Twente iets wordt, want hier in Friesland is het een nachtmerrie, wat het voetballen betreft.

Max

Wat een heerlijk verhaal dames, de ontpanning druipt ervanaf! Ga zo door en geniet er nog even met volle teugen van.

Groetjes!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!